Zagreb: Predstavljene nove kontracepcijske tablete s niskom dozom hormona

NOVE kontracepcijske tablete "Logest", s iznimno niskom dozom hormona, predstavljene su danas u Zagrebu.

Riječ je o kontraceptivu sa samo 20 mikrograma hormona etinilstradiola, pa se kod osoba koje ga koriste rijetko javljaju nuspojave poput glavobolje, mučnine i napetosti u grudima, rekao je Željko Dubravac iz hrvatskog predstavništva "Sheringa", njemačke farmaceutske tvrtke koja proizvodi "Logest".

Planiranje obitelji povećava kvalitetu reprodukcijskog zdravlja, smanjuje neželjene trudnoće i preduvjet je pravodobnog rađanja, istaknuo je pročelnik Zavoda za humanu reprodukciju Velimir Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upozorio je na slabu educiranost hrvatskog stanovništva o metodama kontracepcije, što rezultira velikim brojem neželjenih trudnoća, te na premali broj kontraceptiva koji su na raspolaganju liječnicima.

U Hrvatskoj ima oko 1,2 milijuna žena u reprodukcijskoj dobi, a samo šest do sedam posto uzima kontracepcijska sredstva, dok je taj postotak u Zapadnoj Europi oko 40 posto.

Šimunić smatra da će veći broj različitih kontraceptiva na hrvatskom tržištu svakoj ženi omogućiti individualni pristup u planiranju obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara