ZAGREB: predstavljeni 11. europski dječji dramski susreti

U organizaciji Dramskog studija "Tirena" i Hrvatskoga centra za dramski odgoj u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu danas su predstavljani 11. europski dječji dramski susreti.

U programu je sudjelovalo desetero djece u dobi od 12 do 15 godina iz Hrvatske, koja su s voditeljima predstavila svoju kreativnost u dramskom stvaralaštvu.

Današnja priredba priprema je za 11. dječji europski dramski susret, koji će se održati u Pazinu od 14. do 27. srpnja ove godine.

Europski dramski susreti (EDERED) održavaju se 18 godina radi interkulturalne suradnje, razmjene ideja, iskustava, međusobnog upoznavanja i jačanja prijateljstva među mladima, rekla je voditeljica manifestacije Ines Škuflić Horvat.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O važnosti susreta mladih govorili su i ministar vanjskih poslova Tonino Picula, zamjenik ministra prosvjete i športa Ivan Vavra, te predsjednik bečkog Ureda za kulturne djelatnosti mladih i jedan od osnivača EDERED-a Josef Hollos.

Na 11. europskom dječjem susretu sudjelovat će djeca iz 18 zemalja: Austrije, Belgije, BiH, Češke, Danske, Estonije, Francuske, Irske, Izraela, Letonije, Mađarske, Njemačke i drugih.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara