ZAGREB: PREMIJERA "CHICAGA" 29. I 30. TRAVNJA

Zagrebačka premijera i hrvatska praizvedba mjuzikla "Chicago" Freda Ebba, Boba Fossea i Johna Kandera bit će 29. i 30. travnja u kazalištu Komedija, najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Ističući kako je riječ o zahtjevnom i teškom mjuziklu, ravnatelj Komedije Niko Pavlović je rekao kako je podjela uloga rezulatat opsežne audicije na koju se prijavilo 150 kandidata.

Svaka uloga ima dvije postave, a za razliku od filma, mjuzikl "Chicago" je puno komorniji, ustvrdio je dirigent Dinko Appelt.

Radnja mjuzikla smještena je u Chicago, u burne dvadesete godine. Roxi Hart, koja sanja o uspjehu na čikaškim kazališnim pozornicama, ubija svog ljubavnika. U zatvoru susreće svog idola Velmu Kelly. Niti jedna od njih ne preže ni pred čime kako bi dosegnula svoj trenutak slave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovaj mjuzikl prvi je put izveden na Broadwayu u lipnju 1975. godine i otada se prikazuje po cijelom svijetu. Pjesme "All That Jazz" i "Razzle Dazzle" nadišle su okvire kazališne publike.

U ulozi Roxie pojavljuju se Mila Elegović Balić i Renata Sabljak, dok Welmu glume Bojana Gregurić i Hana Hegedušić. U mjuziklu glume i Jasna Bilušić, Sanja Marin, Dražen Čuček, Igor Mešin, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić, Hrvoje Banaj i Dragan Peka.

Režiju mjuzikla "Chicago" potpisuje Dora Ruždjak Podolski, a scenografkinja je Mirjana Zagorec.

(Hina) xkt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara