Zagreb: Prevarili 12 poduzeća za oko 860 tisuća kuna

Zagreb: Prevarili 12 poduzeća za oko 860 tisuća kuna
ZBOG sumnje da su gospodarskim prijevarama za oko 860 tisuća kuna oštetili 12 poduzeća na zagrebačkom području, zagrebačka policija kazneno je prijavila trojicu muškaraca i jednu za sada nepoznatu žensku osobu

Policija je danas izvijestila da je protiv osumnjičenih (48, 29 i 46 godina, za ženu se ne zna) zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela prijavu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, kao i zbog udruživanja radi činjenja kaznenog djela.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je prvoosumnjičeni 48-godišnjak od srpnja pa do prosinca prošle godine organizirao skupinu spomenutih osoba radi zajedničkog činjenja kaznenih djela.

Tako je u Trgovačkom sudu registrirao svoje poduzeće, a kao vlasnika je upisao drugoosumnjičenog 29-godišnjaka, inače registriranog ovisnika o drogama, dok je kao direktora upisao trećeosumnjičenoga 46-godišnjaka koji je prvoosumnjičenom dugovao 6000 njemačkih maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po izvršenoj registraciji, prvoosumnjičeni je za potrebe poduzeća iznajmio poslovni prostor u Ulici Vjekoslava Brajkovića gdje je angažirao nepoznatu žensku osobu koja je naručivala raznu robu od drugih poduzeća sa šireg zagrebačkog područja.

Drugoosumnjičeni, kao vlasnik poduzeća, poslovnim je partnerima dostavljao preslike registracije društva, obrazac BON-2, bjanko zadužnice i mjenice, a sve kao sredstvo osiguravanja plaćanja.

Nakon toga, ta bi prevarena poduzeća robu dostavljala na unajmljeno skladište u Svetoj Klari (cement, računala, prehrambene proizvode, stolariju i sve što se lako može dalje preprodati), a koju bi ovi prodavali na crno ne plaćajući svojim dobavljačima.

Na ovaj su način 12 poduzeća, među kojima su "Tep?trgovina", "Biofarm", "Bobis" i druga, oštetili za 861.088,93 kune, izvijestila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara