zagreb: prihod gradskih trgovačkih društava veći od rashoda 4,3 posto

Ukupni prihod 23 trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba od siječnja do lipnja 2003. je 1,67 milijardi kuna i veći je od rashoda 4,3 posto. L

Dobit je ostvarilo 16 gradskih tvrtki u visini od 81,2 milijuna kuna, a gubitke od ukupno 12 milijuna kuna ima sedam tvrtki što daje pozitivni financijski saldo od 68,9 milijuna kuna i u skladu je s planiranim za prvi dio godine, stoji u osvrtu na rezultate poslovanja koje je danas prihvatilo Gradsko poglavarstvo i uputilo na razmatranje Skupštini.

Pojedinačno najvišu dobit imaju "Gradska plinara Zagreb" i ZGOS, "Robni terminali Zagreb", "Autobusni kolodvor" te "Zagrebparking". U gubicima su ZET, "Vodoprivreda Zagreb" i "Tržnice Zagreb" te trgovačka društva "Vladimir Nazor", "Zagreb film", "Zoološki vrt grada Zagreba" i "Sljeme-Medvednica".

Prosječna neto plaća u 23 gradska trgovačka društva je iznosila 4.717 kuna što je 1,9 posto više nego što je iznosila prosječna plaća u Zagrebu.

Prema izvješću o realizaciji poduzetničkih kredita dosad je odobreno 437 kredita od 43 milijuna eura poduzetnicima koji trebaju zaposliti 1.460 novih radnika.

Članovi Poglavarstva danas su odlučili i da će za izbor 70-ak vježbenika u upravnim tijelima Grada Zagreba biti uskoro raspisan natječaj koji će biti objavljen u dnevnom tisku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici je izvan snage stavljen zaključak Poglavarstva održanog u srpnju o davanju na korištenje poslovnog prostora u Jurkovićevoj akademskom kiparu Dušanu Džamonji jer je Općinsko državno odvjetništvo utvrdilo da je taj prostor u državnom vlasništvu. "Rješenje će se naći na neki drugi odgovarajući način", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić.

Za postavljenje pozornica na Trgu bana Jelačića i Trgu P. Preradovića bit će osigurano iz gradskog proračuna 800.000 kuna.

Grad Zagreb je raskinuo ugovor o zakupu Športskog centra "Luka" u Sesvetama s dosadašnjim zakupoprimcem i umjesto disco-bara tom će prostoru vratiti prvobitna namjena, za razvoj mladih i sporta. Zakupoprimcu će biti isplaćeno 2,6 milijuna kuna na ime obeštećenja za uložena sredstva u ŠRC Luka.

Za pokriće troškova akcije "Najveći doručak-hrvatski doručak" iz gradskog proračuna će se izdvojiti 160.000 kuna, a za proslavu 100. godišnjice osnutka HAŠK-a 150.000 kuna.

Na Poglavarstvu je predstavljen "Zagrebački kulturni vodič" prvi put objavljen u digitalnom obliku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara