Zagreb: Prijetnjama smrću putem mobitela pokušali iznuditi 140.000 kuna

TROJICU muškaraca policija je osumnjičila za pokušaj iznude nad 36-godišnjakom kojemu su putem mobitela prijetili smrću i ubojstvom njegove obitelji ako im ne preda 140 tisuća kuna.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da su 41-godišnjak i dvojica 31-godišnjaka uhićeni nakon što ih je policiji prijavila žrtva.

Osumnjičenici su privedeni istražnom sudu zagrebačkog Županijskog suda zbog pokušaja iznude za koju je zakonom predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Trojica uhićenih su u ožujku putem mobitela tražila od oštećenog 140 tisuća kuna, prijeteći smrću njemu i njegovoj obitelji.

Uplašen tim prijetnjama, on je to prijavio policiji koja je u vrbovečkom kafe baru "Titanic" osumnjičene prekjučer uhitila.

Policija nije izvijestila je li žrtva od ranije poznavala uhićene.

Kriminalističkom obradom otkrilo se da je jedan od njih počinio i tešku krađu provaljivanjem na štetu M. T. (45), odnosno da je 28. rujna prošle godine fizičkom snagom provalio kroz prozor u kuću u sesvetskoj ulici Kaktusa iz koje je ukrao pištolj, oko tisuću kuna i kartice tekućih računa. Za to mu također prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara