Zagreb: Promocija diplomanata visokoga učilišta VERN u nazočnosti doris pack

VIŠE od stotinu diplomanata trećega naraštaja dvogodišnjega i drugoga naraštaja trogodišnjega studija ekonomije poduzetništva na Visokome učilištu VERN primilo je danas diplome na svečanosti u zagrebačkome kinu "Europa" kojoj je, uz uzvanike iz Hrvatske, nazočila i Doris Pack, koordinatorica Odbora za obrazovanje, medije, šport, kulturu i mladež Europskoga parlamenta.

Još od 2000. kada je osnovana ta prva privatna visoko-obrazovna institucije s trajnom dopusnicom za rad Ministarstva znanosti i tehnologije gospođa Pack poduprla je njezino djelovanje i dala potrebitu "injekciju samopouzdanja" nastavljajući to činiti i do danas, istaknuo je predsjednik Upravnoga odbora VERN-a Branko Štefanović.

To je bio i razlog što je na današnjoj svečanosti, a na poticaj dekana VERN-a Mije Vrhovskog, primila i prvu Povelju zahvalnosti te visoke škole.

Za Doris Pack velika je čast i odgovornost sudjelovati na današnjoj svečanosti jer želi podijeliti svoje misli s mladim ljudima u kojima, kako je rekla, "vidi građane Europe".

Iako je upozorila da je Europska unija (EU) "teško dohvatljivo udruženje", izrazila je uvjerenost da motivirani mladi ljudi to mogu učiniti za Hrvatsku.

Svjesna da je Hrvatska nedavno prošla kroz teško razdoblje, Pack vjeruje da se danas može s velikim povjerenjem gledati u budućnost. Ipak, smatra da je u Hrvatskoj još uvijek slaba demokratska struktura, ali i ističe da se "demokracija ne može imputirati izvana". Ustvrdivši da je demokracija trajan, dug i vjetrovit proces, pozvala je nazočne diplomante da se uvijek i na svakome mjestu aktivno zauzimaju za demokratske procese i ne posustanu ako odmah ne postignu očekivane rezultate.

Jer, smatra Pack, obostrani je interes Hrvatske i EU da Hrvatska što prije postane punopravna članica te integracije. I dok EU za Hrvatsku znači otvaranje velikoga tržišta za hrvatsko gospodarstvo, EU treba nove ideje, odnosno konstantni inovacijski potencijal kojemu, sigurna je, stanovništvo i jedinstvena ljepota Hrvatske mogu znatno pridonijeti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego smatra pak važnim da diplomanti kao akademski građani pridonesu kvalifikacionoj strukturi hrvatskoga stanovništva, ali i da njeguju trajne veze s ustanovama na kojoj su stekli različita znanja i umijeća.

Rekavši kako su stručni studiji, a posebice privatne škole, najdinamičniji dio hrvatskoga visokoškolskog sustava, Flego je istaknuo da se jedino u trajnoj suradnji visokoškolskih ustanova i studenta može ostvariti boljitak za buduće generacije.

Za Esada Prohića, izaslanika i savjetnika predsjednika Republike, mlade generacije su one koje će, kako se nada u skoroj budućnosti, predstavljati Hrvatsku u europskoj zajednici naroda.

A današnji slavljenici, ustvrdio je dekan VERN-a Mijo Vrhovski, u toj su školi učili četiri osnovna vrijednosna načela VERN-a - vjerodostojnost, etičnost, racionalnost i neovisnost.

Istaknuo je kako, na temelju dosad ostvarenih poslovnih rezultata već treću godinu za redom Zavod za poslovna istraživanja svrstava VERN u jedan posto najuspješnijih poslovnih subjekta u Hrvatskoj te da na toj visokoj školi diplomira na vrijeme, odnosno nakon tri godine, 40 posto studenta što je sličan postotak koji ostvaruju i najuglednija visoka učilišta zemalja EU-a.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara