Zagreb: Prosvjed protiv rata u Iraku policija će pojačano osiguravati

SUTRAŠNJI antiratni prosvjed mirovnih aktivista protiv napada na Irak, koji će se održati u središtu Zagreba, policija će pojačano osiguravati i snimati, rečeno je danas u zagrebačkoj policiji.

Načelnik ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec rekao je da će ´dovoljan broj interventne policije´ osiguravati prijavljeni prosvjed tridesetak udruga okupljenih u građansku inicijativu ´Dosta je ratova´.

Dodao je da će policija dodatno osigurati i američko veleposlanstvo na Zrinjevcu prema kojemu bi, točno u podne, s Trga bana Jelačića trebala krenuti povorka prosvjednika.

Borovec je rekao da će policija kao i kod drugih mirnih prosvjeda i sutrašnji snimati video kamerama.

Okupljanje mirovnih aktivista počinje u 11 sati, a prosvjed će trajati do 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Antiratni prosvjedi istodobno će se održati i u Osijeku, Splitu, Puli, Zadru, Vukovaru i Šibeniku. Time se hrvatski mirovni aktivisti pridružuju globalnim prosvjedima protiv rata u Iraku, koji će se sutra održati diljem svijeta.

Organizatori zagrebačkog prosvjeda očekuju više tisuća građana.

Na skupu će se potpisivati peticija sa zahtjevom da hrvatska Vlada povuče potpis s izjave zemalja Vilniuske skupine, te da Hrvatska u eventualnom napadu ostane neutralna.

Organizatori ističu kako im nije namjera propagirati antiameričku politiku, već istupati isključivo protiv rata i upozoriti na ´lošu politiku´ američke vlade.

Na središnjem zagrebačkom trgu građanima će se tijekom prosvjeda obratiti mirovni aktivisti, javni djelatnici i umjetnici, bit će izloženi info-panoi o napadima, a okupljenima će se dijeliti besplatna hrana i čaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara