Zagreb: Proteklog vikenda zaustavljena 122 alkoholizirana vozača

U AKCIJI pojačanog nadzora alkoholiziranosti na zagrebačkim cestama, policija je proteklog vikenda zatekla za volanom 122 pijana vozača.

Od ukupno 122 pijana vozača 101-om je oduzeta vozačka dozvola, 11 vozača dozvolu nije imalo kod sebe, pet ih je bilo maloljetno, a pet vozača je vozilo usprkos zabrani zbog ranijih prometnih prekršaja.

Visoka koncentracija alkohola u krvi (više od 2 promila) utvrđena je kod 11 vozača, među kojima je najveća bila kod 37-godišnjaka u Velikoj Gorici, kod kojega je alkotestom očitano 2,67 promila.

Od 122 zaustavljena alkoholizirana vozača, 91 ih je taj prekršaj počinilo prvi put, 18 drugi, osam treći, četiri četvrti i jedan vozač peti put.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao specifičan izdvojen je slučaj u mjestu Šumečani kraj Ivanićgrada, kada je policija u nedjelju, 31. svibnja, u ranim jutarnjim satima kod 17-godišnjeg, dakle maloljetnog vozača, očitala koncentraciju alkohola u krvi od 2,45 promila.

Policija je zato ponovno upozorila na velik postotak mladih vozača pod utjecajem alkohola - proteklog vikenda mlada populacija između 18 i 24 godine činila je 27 posto, a od 25 do 30 godina 23 posto alkoholiziranih vozača.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 68, zaustavljeno je u Zagrebu, a najmanje u Jastrebarskom, tri.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, policija je proteklog vikenda na zagrebačkom području zabilježila i 1559 drugih prometnih prekršaja, među kojima prednjači prekoračenje dopuštene brzine (398) i nekorištenje sigurnosnog pojasa (218).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara