Zagreb: Ravnatelj doma umirovljenika centar odbacuje optužbe o nepravilnostima

RAVNATELJ zagrebačkog Doma umirovljenika Centar Ivan Šimunović odbacio je danas optužbe o nepravilnostima u svojem radu, koje je prošle godine utvrdila inspekcija Ministarstva rada i socijalne skrbi (MRSS), a prije nekoliko tjedana, govoreći o korupciji u staračkim domovima, iznijela Udruga partnerstvo za razvoj.

Šimunović tvrdi da ni od koga nije uzimao novac niti nanio štetu domu, pa nema razloga za njegovu suspenziju, koju je od Upravnog vijeća doma prošloga tjedna zatražio Gradski Ured za zdravstvo, rad i socijalnu politiku.

Šimunović je izjavio Hini da nije uzimao novac od umrlih korisnika doma, što će dokazati i na sudu tijekom postupka u kojem ga se tereti da je iz sefa otuđio novac četvorice umrlih korisnika i utrošio ga za potrebe doma.

On tvrdi kako posjeduje potvrde tih korisnika da su novac donirali domu. "Moje greška, koju je utvrdila inspekcija MRSS, svodi se na to da njihov novac nismo smjeli držati u sefu, već na žiro-računu".

Kada je riječ o smještaju u dom putem preporuka, Šimunović kaže da je od njegova dolaska na dužnost 1997. do danas od 350 korisnika svega osam do devet primljeno putem preporuka, koje zbog zdravstvenog ili socijalnog stanja potencijalnog korisnika mogu dati Ministarstvo rada ili Gradski Ured za zdravstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunović tvrdi da su napadi na njega počeli 2001. kada mjesto ravnatelja nije uspio dobiti Marko Popović, koji ga danas tereti za prijetnje. Tada je u dom došla inspekcija kako bi provela financijski nadzor u Domu, iako to može učiniti jedino Državna revizija i Financijska policija.

"Umjesto da se o nepravilnostima traži moje očitovanje, kako to predviđa zakon, o svemu su obaviješteni prvo novinari", kaže Šimunović.

Ipak, nakon nalaza inspekcije Šimunovićeve je argumente saslušalo Upravno vijeće doma koje je tada zaključilo da nema potrebe za suspenzijom do okončanja istrage i postupka.

O svim optužbama Šimunović će se očitovati i na konferenciji za novinare tijekom ovoga tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara