Zagreb: Skupštinski odbor preraspodijelio naknade gradskim zastupnicima

ZA RAD političkih stranka u Gradskoj skupštini Grada Zagreba ove godine je na raspolaganju 1,8 milijuna kuna, no zbog izmjena u političkoj strukturi, na sjednici skupštinskog Odbora za Statut, Poslovnik i propise danas je odlučeno o preraspodjeli preostalog iznosa namijenjenog strankama do kraja godine.

Osim SDP-a, HNS-a, HDZ-a, HIP-a, Hrvatskog bloka i HSP-a, ove godine su u Gradskoj skupštini počele djelovati još dvije stranke: Hrvatski socijaldemokrati (HSD) prelaskom Zdravka Tomca iz SDP-a i Hrvatski narodnjaci (HN) u kojima su bivši HNS-ovi gradski zastupnici Ante Čorkalo, Krešimir Franjić i Mislav Žagar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnjim izmjenama Zaključka o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka u 2004. Odbor za Statut, Poslovnik i propise osigurao je da do kraja godine svih osam stranaka dobiju novčane iznose sukladno broju stranačkih zastupnika u Gradskoj skupštini.

Na sjednici je također rečeno da su dosadašnji HIP-ovci Nenad Ivanković, Aladar Metzinger i Krasnodar Rora 27. kolovoza izvijestili Skupštinu da će do registracije nove stranke (SIN-Samostalnost i napredak) u Gradskoj skupštini dužnost obavljati kao nezavisni gradski zastupnici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara