zagreb: sssh traži više gradskih proračunskih sredstava za zapošljavanje

Zagrebačko povjereništvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) traži od grada da u proračunu za iduću godinu osigura Uredu za gospodarstvo više sredstava za otvaranje novih radnih mjesta.

Grad Zagreb i Ured za gospodarstvo trebali bi imati jaču ulogu u rješavanju problema nezaposlenosti, pa bi Uredu trebalo osigurati više novca, rekao je na konferenciji za novinare glavni zagrebački povjerenik SSSH Damir Gašparović.

U proračunu teškom pet milijardi kuna, koji se sada nalazi u drugom čitanju, Grad je Uredu za gospodarstvo dodijelio 70 milijuna, a Gašparović smatra da bi taj iznos trebalo višestruko povećati.

On drži da bi se kvalitetnim programom zapošljavanja mogao prepoloviti broj od 40.000 nezaposlenih Zagrepčana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za neke druge proračunske stavke predviđeno je puno više novca, primjerice samo za ZET 400 milijuna kuna, iako bi se taj novac mogao korisnije upotrijebiti, rekao je Gašparović.

Povjereništvo također traži ubrzanu izgradnju domova za starije i nemoćne te osiguravanje stalnog smještaja zagrebačkim beskućnicima, jer sama prenoćišta nisu dostatna.

Uz to, sindikat traži da se u proračunu osigura više sredstava za obnovu starih i izgradnju novih škola i vrtića, te za uvođenje stranog jezika od prvog razreda i uređenje informatičkih radionica u svim školama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara