Zagreb: Stavljali u optjecaj krivotvorene eure iz BiH

ZAGREBAČKA policija otkrila je četveročlanu skupinu koja je na zagrebačkom području stavljala u optjecaj krivotvorene eure pribavljene od nepoznatog muškarca iz BiH.

Trojica osumnjičenika su uhićena i privedena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, dok je četvrti u bijegu, izvijestila je policija, neotkrivši njihov identitet.

Policija je utvrdila da su četvorica osumnjičenika, u dobi od 22 do 26 godina, u travnju ove godine od nepoznatog muškarca iz BiH pribavili veću količinu krivotvorenih novčanica od 200 eura. Sumnja se da su potom na benzinskim postajama i mjenjačnicama na području Zagreba u optjecaj stavili 31 krivotvorenu novčanicu i tako nezakonito zaradili više od 46 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pretragom stana kod jednog osumnjičenika 26-godišnjaka pronađena je veća količina ugovora o kreditima za osobna vozila, krivotvoreni gotovinski čekovi, VIP i HT sim kartice, te kreditne kartice za koje policija sumnja da su predmet kaznenih djela.

Policija četveročlanu skupinu sumnjiči za kazneno djelo dogovora za počinjenje kaznenog djela, četiri kaznena djela prijevare i četiri kaznena djela krivotvorenja novca.

(Hina) so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara