Zagreb: Svečanu božićnu liturgiju predvodio mitropolit Jovan

PRAVOSLAVNI vjernici danas slave blagdan Kristova rođenja, pa je u tom povodu u prepunoj crkvi sv. Preobraženja u Zagrebu svečanu božićnu misu predvodio mitropolit zagrebačkoljubljanski i cijele Italije Jovan.

Nakon liturgije arhijerejski protonamjesnik Srpske pravoslavne crkve Milenko Popović vjernicima je uputio tradicionalni božićni pozdrav "Mir Božji - Hristos se rodi" te pročitao čestitku patrijarha Pavla.

U božićnoj čestitki patrijarh Pavle je, poručivši vjernicima da je Kristovo rođenje pobjeda, dodao da je Krist stvorio svijet i u njemu čovjeka, obdarivši ga slobodom i ljubavlju da bude kruna svega stvorenog, čuvar i upravitelj Božjega svijeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je upućen da živi u zajednici s Bogom, drugim ljudima i sa svim što je u svijetu, prinoseći dar Bogu kako bi se spasio od smrti i propasti. Budimo ljudi u zajednici s Kristom, a to znači u miru i ljubavi, jedni s drugima i sa svijetom u kojem živimo. Treba izdržati do kraja u takvoj vjeri u smirenju i trpljenju Kristovu", poručio je patrijarh Pavle.

Obrativši se pravoslavnim vjernicima u Makedoniji, patrijarh Pavle ih je pozvao da pristupe svetom i spasonosnu jedinstvu Crkve Božje uspostavljene u autonomnoj Ohridskoj arhiepiskopiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara