Zagreb: U 2002. u gradskim tvrtkama prihodi veći od rashoda 0,4 posto

U 23 ZAGREBAČKA gradska trgovačka društva u 2002. je zabilježen ukupni rast prihoda nad rashodima od 0,4 posto, izvijestio je Ladislav Prežigalo, predsjednik Skupštine trgovačkih društava, nakon sjednice Skupštine i izvješća o radu 10 trgovačkih društava čime su zaokruženi poslovni rezultati zagrebačkih tvrtki iz 2002.

Ukupni prihod u 23 trgovačka društva u 2002. bio je 3,26 milijardi kuna, a rashod od 3,15 milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobit od 115 milijuna kuna je jedan posto veća nego u 2001., a gubitak od 10 milijuna kuna čak 60 posto manji nego godinu prije.

Gubici bi, napominje Prežigalo, bili i manji da PUTO (društvo-kćer "Čistoće") nije nakon zabrane rada spalionice opasnog otpada iskazalo ukupni gubitak od 6,9 milijuna kuna. S obzirom da je Grad Zagreb putem trgovačkog društva "Čistoća" vlasnik 70 posto PUTO-a, snosi dio gubitaka u iznosu od 3,9 milijuna kuna. Zbog toga je Gradski ured za gospodarstvo zatražio likvidaciju PUTO-a, izvijestio je Prežigalo.

Napomenuo je da gradske tvrtke ove godine ne bi smjele prijeći 1,5 milijuna kuna za donacije, sponzorstva i financijske pomoći što je znatno smanjenje u odnosu na prethodne godine, primjerice 2000., u kojoj je izdvojeno skoro dvostruko više.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara