Zagreb: U dvije prijevare Dubrovačka banka oštećena za 180 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila o dvije prijevare kojima je Dubrovačka banka ukupno oštećena za oko 180 tisuća kuna.

U prvom slučaju, zbog sumnje da je prijevarom oštetio Dubrovačku banku za 90 tisuća kuna i krivotvorio isprave, zagrebačka policija kazneno je prijavila 29-godišnjeg muškarca, a uz njega su prijavljena još trojica (40, 22 i 26 godina) zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 29-godišnjak u veljači prošle godine sklopio kreditni ugovor u zagrebačkoj podružnici Dubrovačke banke na 12 tisuća eura.

Pritom je lažno predočio da ostvaruje prihod u jednom od elektroničkih poduzeća, krivotvorio potvrdu, te tako prevario djelatnike banke koji su mu odobrili kredit, koji nije vraćao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnjom obradom policija je utvrdila da je prvoosumnjičeni u kolovozu 2002. na za sada neutvrđen način pribavio potvrde o zaposlenju za sudužnike i jamce po spomenutom kreditu za navedenu trojicu osumnjičenika.

U tim potvrdama bili su navedeni lažni podaci o zaposlenju, visini primanja, a bile su i javnobilježnički ovjerene, te je stoga protiv te trojice podnesena kaznena prijava zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Zbog istovrsnog kaznenog djela prijevare i načina njegova izvršenja policija je kazneno prijavila 23-godišnjaka koji je, također dobivši kredit na temelju lažne dokumentacije, oštetio Dubrovačku banku za 91 tisuću kuna.

Isto kao i u prvom slučaju, zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja policija je prijavila dvojicu muškaraca (27 i 24 godine) i 20-godišnju djevojku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara