Zagreb: U manje od tri sata četiri razbojstva uz prijetnju nožem

U ZAGREBU su se jučer poslijepodne u manje od tri sata maskirani razbojnici prijeteći noževima opljačkali tri prodavaonice i jedan kiosk, doznaje se u MUP-u.

U razbojstvima nije bilo ozlijeđenih, a maskirani pljačkaši s mjesta su zločina pobjegli s manjim iznosima.

Gotovo na isti način i u isto vrijeme, oko 18 sati, opljačkan je kiosk u Kozarčaninovoj ulici u Maksimiru i prodavaonica u Fišerovoj ulici na Medveščaku.

Kiosk u Maksimiru maskirani je mladić napustio s plijenom od 700 kuna koji mu je, bez opiranja, predala prodavačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U dućanu u Fišerovoj uplašena prodavačica je nakon prijetnje nožem pobjegla u WC i zaključala se, a za to je vrijeme razbojnik iz blagajne pokupio sav utržak od pet tisuća kuna i pobjegao.
Sat vremena kasnije s oko dvije tisuće kuna iz blagajne prodavaonice u novozagrebačkoj Magovčevoj ulici pobjegao je maskirani razbojnik, također naoružan nožem.

Posljednje jučerašnje razbojstvo dogodilo se oko 20,30 sati u Ulici neznane junakinje na Medveščaku. U prodavaonicu su upala dvojica maskiranih mladića od kojih je jedan s nožem u ruci prišao blagajnici, tražeći da otvori blagajnu. Drugi je potom sam otvorio blagajnu i iz nje zgrabio oko 400 kuna.

Na zagrebačkom području lani se dogodilo 625 razbojstava, što je za 55 posto više nego godinu ranije kada su zabilježena 402 razbojstva.

Trend porasta te vrste kriminala nastavljen je i u ovoj godini, pa je tako prvih dana veljače zabilježeno dnevno četiri do pet razbojstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara