zagreb: uhićen muškarac koji je ispalio šest hitaca na prijatelja

Nakon višesatnih pregovora policiji se večeras oko 20,30 sati predao 54godišnji muškarac, koji je kasno poslijepodne u stanu na zagrebačkoj Trešnjevci sa šest hitaca iz pištolja teško ranio svog 32godišnjeg prijatelja.

Po riječima policijske glasnogovornice Stanke Saraje uhićeni muškarac se večeras iza 18 sati u obližnjem kafiću posvađao s 32- godišnjim prijateljem, s kojim je u Kranjčevićevoj ulici dijelio unajmljeni stan.

Tijekom svađe njih su dvojica više puta odlazili do stana i vraćali se u lokal, a oko 19 sati iz stana u Kranjčevićevoj ulici 22 čula se pucnjava, nakon čega je na ulicu izašao 32-godišnji muškarac, ranjen sa šest metaka u razne dijelove tijela.

Teško ranjenog mladića slučajni je prolaznik automobilom odveo u bolnicu, gdje se liječnici bore za njegov život, a osoba koja je u njega pucala u međuvremenu se zaključala u stan i počela prijetiti policajcima, koji su se našli na mjestu događaja, da će počiniti samoubojstvo ukoliko ga pokušaju uhititi.

Nakon dugotrajnih pregovora policija je uspjela zadobiti povjerenje počinitelja i on je pristao na predaju, kazala je Saraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 20,30 sati on je s podignutim rukama izašao pred zgradu, nakon čega su ga uhiti pripadnici interventne policije i odveli ga u policijsku postaju.

Policija večeras nije željela govoriti o mogućim motivima ovog događaja, kazavši tek da su njih dvojica cijeli dan proveli zajedno i konzumirali alkohol.

Neslužbeno se doznaje da je teško ranjeni mladić Mirko Baljak, koji je od ranije poznat policiji.

U zagrebačkoj Traumatološkoj klinici potvrdili su da je teško ranjeni muškarac pod imenom Mirko Baljak večeras zaprimljen u tu bolnicu. Informacije o njegovu zdravstvenom stanju nisu se mogle dobiti jer je iza 22 sata još bio na operacijskom stolu.

(Hina) am jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara