Zagreb: Uhićen zbog ilegalnog prebacivanja preko granice šestero Kineza

ZAGREBAČKA policija uhitila je 24godišnjaka zbog sumnje da je preksinoć, zajedno s dvije za sada nepoznate osobe, iz Srbije i Crne Gore u Hrvatsku ilegalno preveo šestero kineskih državljana.

Policija je danas izvijestila da je osumnjičeni, s nepoznatom dvojicom za kojom policija intenzivno traga, preuzeo šestero Kineza na području Srbije i Crne Gore, a zatim su ih kombijem švicarskih registracija na još neutvrđenom mjestu prebacili preko granice u Hrvatsku.

Po dolasku u Zagreb, policija je Kineze preksinoć zatekla u Kredaričkoj ulici i privela ih u policijsku postaju, kao i njihova 24-godišnjeg vodiča.

Odmah po njihovu privođenju, pregledali su ih djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i utvrdili da su potpuno zdravi, odnosno da nemaju nikakve simptome koji bi upućivali na atipičnu upalu pluća - SARS.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Zavoda se doznaje da ta skupina Kineza izbiva iz Kine već dulje vrijeme, odnosno duže nego što je potrebno da bi se mogli zaraziti SARS-om.

Pregledan je i uhićeni 24-godišnjak, no, iako je bio prehlađen, nema nikavih znakova koji bi upućivali na SARS, ističu u Zavodu.

Protiv Kineza je podnijeta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o kretanju i boravku stranaca i Zakona o nadzoru državne granice.

Uhićeni 24-godišnjak uz kaznenu je prijavu zbog protupravnog prebacivanja osoba preko državne granice priveden u istražni odjel zagrebačkog Županijskog suda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara