Zagreb: Uhićena dvojica Poljaka nakon neuspješne provale u zlatarnu

DVOJICA Poljaka uhićena su u noći sa srijede na četvrtak nakon neuspješne provale u zlatarnu u Jurišićevoj ulici od koje su odustali zbog alarma, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Dvojica provalnika, u dobi od 28 i 30 godina, prvo su odstranili zaštitnu rešetku s prozora trgovine Indian shop i ušli u trgovinu koja se nalazi uz zlatarnu. Potom su alatom počeli razbijati zid koji dijeli trgovinu od zlatarne, no kako se ubrzo u zlatarni uključio alarm odustali su od provale i dali se u bijeg preko drvarnice i susjednog krova. Pomoću ranije pripremljenog užeta spustili su se u dvorište stambene zgrade u Amruševoj ulici, no na njihovu žalost tada su ih primjetili policajci.

Dvojica Poljaka jučer su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a u policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi se utvrdilo jesu li

Tekst se nastavlja ispod oglasa
počinili još koje kazneno djelo.

Policija je noćas, 15-ak minuta iza ponoći, uhitila i provalnika koji je pokušao opljačkati Kršćansku baptističku crkvu u Rakovčevoj ulici. Osumnjičeni, 42-godišnji državljanin BiH obio je lokot s ulaznih vrata garaže crkve i u nezaključanom župnikovom automobilu ispremetao stvari. Potom je izišao iz garaže, razbio staklo na prozoru i ušao u crkvu, gdje je također ispremetao stvari. Pokušao je obiti i vrata koja vode do upravnih prostorija, no tada su ga primjetili župnik i njegova supruga koji su odmah pozvali policiju.

Osumnjičeni je potom uhićen, a nad njim se još uvijek vodi kriminalistička obrada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara