Zagreb: Uhićena skupina kradljivaca automobila

Zagreb: Uhićena skupina kradljivaca automobila
ZAGREBAČKA policija uhitila je i predala istražnom sucu pet muškaraca i jednu ženu, koji su se s još dva ranije pritvorena muškarca, udružili radi krađe automobila visoke klase, izvijestila je danas policija.

Provedenom kriminalističkom obradom policija je utvrdila da su kriminalnu grupu, osumnjičenu za krađu 14 skupocjenih automobila, tijekom prošle godine osnovala dva muškarca, koji su ranije uhićeni. Grupi je postupno pristupilo ostalih šest članova, u dobi od 24 do 54 godine, koji su nakon jučerašnjeg uhićenja danas ujutro prepraćeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Skupina je krala automobile više i visoke klase, pretežito marke "mercedes", "audi" i "volkswagen", a unutar grupe bila je jasno definirana podjela uloga, navodi policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim krađe automobila grupa je organizirala i njihovo skrivanje na ranije pripremljenim skrovitim mjestima, pribavljanje ukradenih registarskih pločica, te naposljetku krijumčarenje vozila u Bosnu i Hercegovinu. Policija tvrdi da je u krijumčarenje bilo uključeno i nekoliko osoba iz BiH, koji su ukradena vozila prodavali, no njihovi identiteti još nisu utvrđeni.

Do bosanske granice ukradene automobile prevozili su u grupi od tri vozila koristeći se lokalnim i sporednim cestama, s organiziranom pratnjom koja je trebala uočavati policijske patrole.

Dio ukradenih vozila kriminalci su u limarskim radionicama razrezivali i prodavali u dijelove, ili uz novčanu naknadu od dvije do sedam tisuća eura vraćali njihovim vlasnicima. Prije povrata telefonski su prijetili vlasnicima da će ako im ne daju novac automobil preprodati ili uništiti.

Tijekom kriminalističke obrade policija je pronašla dva ukradena "mercedesa", te veću količinu razne dokumentacije i predmeta koji su odbačeni iz ukradenih vozila, a ukupna materijalna šteta počinjena svim krađama procijenjena je na 1,4 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara