Zagreb: Uhićene četiri prostitutke i jedan svodnik

Zagreb: Uhićene četiri prostitutke i jedan svodnik
ZAGREBAČKA policija je zbog prostituiranja uhitila i prijavila četiri žene u dobi između 23 i 45 godina, dok je jednog 45-godišnjaka uhitila zbog podvođenja 17-godišnje maloljetnice.

Četiri uhićene prostitutke su seksualne usluge pružale u stanovima na Peščenici i Trnju koje su, prema policijskim tvrdnjama, same unajmile radi primanja mušterija.

Stan na Peščenici unajmile su dvije prijateljice iz Davora, jedna u dobi od 45, a druga 23 godine. U stanu su, tvrdi policija, za naknadu od 400 do 600 kuna pružale i "usluge lakšeg oblika dominacije, što uključuje vezanje ruku i stavljanje poveza na oči, kapanje voskom po tijelu te bičevanje".

Od travnja do početka svibnja kada je uhićena, 45-godišnjakinja je imala oko 10-ak mušterija i zaradila oko 3.700 kuna, tvrdi policija, dodajući da je njena mlađa kolegica, koja je "opslužila" pet mušterija, zaradila oko tisuću kuna manje.

Drugi stan, na zagrebačkoj Trešnjevci, unajmila je početkom kolovoza prošle godine 27-godišnja djevojka. U stanu je radila s godinu dana starijom prijateljicom, a za razne seksualne usluge naplaćivale su od 200 do 400 kuna. Povremeno su, kažu u policiji, pružale i usluge u paru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U devet mjeseci bavljenja prostitucijom 27-godišnjakinja je imala ukupno 200 mušterija i zaradila oko 80.000 kuna, dok je 28-godišnjakinja od 60 mušterija zaradila oko 24.000 kuna.

Policija je izvijestila i da je zbog podvođenja 17-godišnje maloljetnice uhitila 45-godišnjeg muškarca. On je lani putem oglasnika zatražio djevojku za pružanje eskort usluga, na koji se javila maloljetnica iz mjesta Zaluke.

Potom je unajmio stan, a maloljetnicu, čije je usluge naplaćivao od 500 do 700 kuna, svakodnevno je dovozio i odvozio s "radnog mjesta". Brinuo se i za njenu "fizičku zaštitu", a za svoje usluge je uzimao 50 posto njezine zarade, izvijestila je policija.

Od ožujka do 6. svibnja ove godine maloljetnica je imala oko 120 mušterija. Sumnja se da je zaradila 60.000 kuna, od čega je polovicu dala osumnjičenom svodniku koji je nakon uhićenja predan zagrebačkom istražnom sucu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara