Zagreb: uručeno 37 ugovora o najmu stanova

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić sa suradnicima danas je uručila 37 ugovora o najmu stanova građanima u teškom socijalno zdravstvenom položaju i zaslužnicima na prijedlog gradskog Povjerenstva za davanje stanova u najam kojeg je potvrdilo i Gradsko poglavarstvo.

Gradonačelnica Pavić je istaknula da je tim činom riješeno važno stambeno i životno pitanje ljudima koji su živjeli u skromnim uvjetima i bez vlastitog stana.

Rekla je da bi zbog napisa u novinama željela istaknuti kako je Povjerenstvo imalo težak zadatak odlučiti tko su građani koji će dobiti stan. "Svi su ti ljudi slučaj, ali ne zato što su oni tako htjeli nego što je život tako htio", rekla je Vlasta Pavić.

Među 11 znanstvenih, kulturnih i javnih djelatnika i drugih osoba od interesa za Zagreb i Hrvatsku su i novinarka HTV-a Elizabeta Gojan i radijski voditelj Trpimir Vicković. Gojan je rekla da joj je to najljepši dar za Božić, a Vicković da je sretan što će se riješiti lihvarskog najma u podstanarstvu i preuzeti znantno manji, gradski najam.

Tu su još i Ioan Dumitru Moga, član ansambla Baleta HNK, Lidija Korljan, članica Zbora HNK, akademski slikar Aleksandar Battista Ilić, izvanredni profesor Filozofskog fakulteta Benjamin Čulig, veslač-kanuist Tomislav Hohnjec, vrhunska sportašica iz Teakwondo kluba "Metalac" Nataša Vezmar, primadona opere Gertruda Munitić, djelatnik MUP-a Miroslav Crnić i vrhunski sportaš Damir Sladetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oni su dobili stanove od 30 do 70 četvornih metara.

Stan su dobile i tri obitelji hrvatskih branitelja u iznimno teškom socijalno-zdravstvenom položaju i 16 osoba u iznimno teškom socijalno zdravstvenom položaju te dva najmoprimca koja su koristila stan vraćen bivšim vlasnicima i tri stana temljem zakona i pravomoćnih sudskih presuda.

Temeljem mišljenja Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb dodijeljena su još dva stana i to djeci Dominijevih i Marijanu Nediću.

Ugovore o najmu stanova uručivali su u auli Gradskog poglavarstva, uz gradonačelnicu Pavić, i dogradonačelnici Milan Bandić i Stipe Tojčić te predsjednik Povjerenstva za davanje stanova u najam Ivo Jelušić.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara