Zagreb: Vlasta Pavić o slučaju Ferenčak i sigurnosti u Gradskom poglavarstvu

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će biti riječi o ostavci Srećka Ferenčaka na dužnost člana Poglavarstva nakon afere s prodajom zemljišta namijenjenog za gradnju Centra za invalide, gradonačelnica Vlasta Pavić je rekla da je taj slučaj predan državnom odvjetništvu te ocijenila da će "pravnici tu imati dosta posla".

"Cijeli spis vezan uz taj slučaj predan je Državnom odvjetništu od kojeg sam zatražila i očitovanje je li i u kom obujmu nastupila šteta za Grad Zagreb", rekla je gradonačelnica nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Nakon jučerašnjeg incidenta u Gradskom poglavarstvu Rijeke gdje je na sjednicu upao naoružani građanin tražeći da mu se riješi problem sa zemljištem, novinari su se zanimali za sigurnost zaposlenih u zagrebačkom Poglavarstvu i imaju li gradski čelnici osobnu zaštitu.

"Mnogi ljudi su danas bez posla, bez stana i nezadovoljni su svojom situacijom, no takvim načinom se postojeći problemi neće riješiti već stvoriti novi", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić. Dodala je da joj je teško živjeti s činjenicom da Poglavarstvo ne može pomoći svim ljudima, ali da je to jednostavno svuda tako.

Također smatra da je u Gradskom poglavarstvu potpuno sigurna i navodi da osobnu pratnju nema, a niti je želi. I svi ostali članovi Poglavarstva također su naveli da nemaju nikakvih bojazni za osobu sigurnost premda su tijekom mandata imali i slučaj kad je prije nekoliko godina eksplodirala bomba u kontejneru na parkiralištu Gradskog poglavarstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Poglavarstva su povukli ZET-ovo izvješće o izgradnji i rekonstrukciji tramvajskih pruga sa sutrašnje skupštinske sjednice radi dodatnih konzultacija i to na prijedlog skupštinskog Odbora za komunalno gospodarstvo.

Na sjednici je iz tekuće pričuve danas izdvojeno nešto više od 700.000 kuna od čega najviše za manifestaciju "Dani Zagreba u Moskvi" - 528.742 kuna za zagrebačke umjetnike koji će se moskovskoj publici predstaviti od 14. do 18. ožujka kao dio kulturne razmjene i suradnje dvaju glavnih gradova te Caritasu Zagrebačke Nadbiskupije - 100.000 kuna za nabavku hrane i osnovnih higijenskih potrepština za tridesetero novorođene djece i desetak trudnica i mladih roditelja koji ondje borave.

Udruzi navijača Dinama bit će uplaćeno 50.000 kuna za izdavanje kalendara za 2005.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara