Zagreb: Zaplijenjeno 25,5 kilograma marihuane, prokrijumčarene iz BiH

ZAGRBEČKA policija zaplijenila je jučer 25,5 kilograma marihuane, prokrijumčarene iz BiH, i uhitila trojicu mladića, od kojih su dvojicu iz susjedne države, osumnjičivši ih da su se udružili radi krijumčarenja i preprodaje droge.

Trojica mladića, u dobi od 21, 22 i 25 godina, uhićeni su jučer poslijepodne u kući na području Sesvetama, a droga, pakirana u 27 paketa oblijepljenih samoljepljivom trakom, pronađena je ispod zadnje klupe te u vratima "audija 100", parkiranog u garaži, izvijestio je danas voditelj Odsjeka zlouporaba droga zagrebačke policije Krunoslav Horvat.

Pretpostavlja se da je marihuana bila namijenjena zagrebačkom narko tržištu, a u preprodaji na veliko vrijednost joj je procijenjena na oko 70 tisuća kuna.

Horvat je kazao da je toksikološko vještačenje pokazalo da je riječ o vrlo kvalitetnoj marihuani.

Ne želeći otkriti identitet uhićenih, kazao je da je 25-godišnji hrvatski državljanin od ranije poznat policiji zbog zlouporabe droga, dok za dvojicu BiH državljana za sada nema podataka da imaju dosje u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po Horvatovim riječima, mladići iz BiH su marihuanu kupili u toj državi, a potom je "audijem" preko graničnog prijelaza Pašin Potok prokrijumčarili u Hrvatsku, gdje ju je hrvatski državljanin trebao dalje preprodati.

U policiji ocjenjuju da je riječ o dobro organiziranoj skupini koja je u "značajnom dijelu" opskrbljivala zagrebačko narko tržište, a pretpostavlja se da je u krijumčarski lanac bilo uključeno još ljudi za kojima se traga.

Horvat je rekao da je kriminalistička obrada nad trojicom mladića pokrenuta još u kolovozu ove godine, te da u obradi policija nije koristila metode prisluškivanja i tajnog praćenja.

U policiji kažu da jučerašnju zapljenu za sada ne povezuju s nedavnim ubojstvom mladića i podmetanjem eksploziva u istočnom dijelu Zagreba. U tim su događajima, naime, žrtve, po tvrdnjama policije, bile iz kriminalnog miljea povezanog s zlouporabom droga.

Trojicu uhićenih mladića biti će privedena istražnom sucu.

Za preprodaju droge moguća je kazna zatvora do 12 godina, a za udruživanje radi preprodaje tri godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara