Zagreb: zbog prometne nesreće zatvoren dio slavonske avenije

Zbog teške prometne nesreće u Zagrebu, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, zatvoren je dio Slavonske avenije kroz pothodnik ispod Savske ceste u smjeru istoka, izvijestio je Hrvatski autoklub u 13.20 sati.

Ceste su, mjestimice, mokre ili vlažne, a time i skliske pa na tim dionicama valja smanjiti brzinu vožnje, držati sigurni razmak i izbjegavati nagla kočenja.

Kroz usjeke na cestama kroz Gorski kotar i Liku, na dionici D1 Klapavica-Gračac-Otrić, D27 Obrovac-Gračac, te na pojedinim dionicama Jadranske magistrale, postoji opasnost od nailaska na odrone kamenja i zemlje.

Radovi na novoj dionici autoceste A1, Gornja Ploča-Zadar preusmjerili su promet prema Šibeniku na izlaz Zadar 2, preko Smilčića, pa dalje prema Benkovcu ili Zadru.

U tunelu Bristovac, na istoj autocesti, zbog radova na voznom traku, u oba smjera, brzina vožnje je ograničena na 40 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na autocesti A1 Bosiljevo-Mala Kapela postavlja se zvučni zid uz oba vozna traka, i to od 75. do 78. km, te od 77. do 76. i od 69.do 68. km autoceste, pa je na tim mjestima brzina vožnje ograničena na 60 km/h, a promet se odvija pretjecajnim tracima.

Na graničnim prijelazima nema duljih zadržavanja.

U Sloveniji je obavezna zimsku oprema za vozila, koja podrazumijeva 4 zimske gume ili 4 ljetne, uz lance u prtljažniku, a najmanja dubina utora na gumama mora biti 4 mm.

Trajektni je promet po redu plovidbe.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara