Zagreb: Žužul razgovarao s Terralom

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sastao se u četvrtak u Zagrebu s direktorom Uprave za kontinentalnu Europu francuskog ministarstva vanjskih poslova JeanFrancoisom Terralom, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Terral je Žužulu uručio pismo francuskog ministra vanjskih poslova Michela Barniera i najavio njegov skori posjet Hrvatskoj. Žužul i Terral suglasili su se da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja te da postoje velike mogućnosti za dosizanje najviše razine međusobnih odnosa Hrvatske i Francuske, priopćeno je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Terral je izrazio osobito zadovoljstvo hrvatskim putom prema Europskoj uniji te naglasio važnost Hrvatske kao simbola i dokaza da regija u cjelini ima europsku perspektivu. Kazao je da je zbog ostalih država u regiji važno Hrvatskoj dati snažnu potporu integriranju u Europsku uniju.

Žužul je istaknuo da hrvatska strategija uključivanja u Europsku uniju i NATO ostaje nepromijenjena, naglasivši važnost suradnje s Haškim sudom i, posebno, kvalitetan i konstruktivan odnos hrvatske Vlade prema manjinama, priopćilo je Ministarstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara