Zagrebačka banka više neće koristiti usluge rejtinga Moody´sa

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

"ZAGREBAČKA  banka neće više koristiti uslugu rejtinga Moody'sa. U tom okviru, Moody's je jučer objavila da obustavlja praćenje rejtinga Zagrebačke banke", stoji u posebnoj obavijesti Zagrebačke banke, a odluka o prestanku korištenja usluge rejtinga donesena je u smislu racionaliziranja i usklađivanja broja rejtinga s potrebama Banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Zagrebačka banka i nadalje će imati direktni rejting Standard & Poor's i Fitch Ratings", navodi se u priopćenju u kojem se podsjeća da prema posljednjem izvješću Moody'sa rejting financijske snage  iznosi D+, a globalni rejting depozita u lokalnoj valuti ima ocjenu Baa2.  Rejting depozita u stranoj valuti nosi ocjenu Ba1.

Moodys: Nenaplativi zajmovi nastavit će rasti

Na svojim službenim stranicama Moody's je jučer je potvrdio da povlači rejtinge Zagrebačke banke iz "vlastitih poslovnih razloga".

U priopćenju Moody'sa navodi se da će kreditni uvjeti u Hrvatskoj ostati slabi u ovoj godini s obzirom na spor gospodarski oporavak, što će podržati pritisak na kvalitetu imovine i poslovne rezultate lokalnih banaka.

Moody's predviđa da će nenaplativi zajmovi Zagrebačke banke nastaviti rasti u najmanju ruku u prvoj polovini ove godine, iako bančina snažna kapitalizacija jamči dobar tampon za apsorpciju očekivanih pritisaka na kvalitetu imovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara