Zagrebačka burza predstavila priručnik o korporativnom upravljanju

Zagrebačka burza predstavila priručnik o korporativnom upravljanju

Foto: Zagrebačka burza

U ZAGREBU je održana promocija izdanja "Korporativno upravljanje: priručnik".

Radi se o prvoj publikaciji u nakladi Zagrebačke burze d.d., izdanoj u suradnji s International Finance Corporation (IFC), a uz podršku Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), Interkapitala, AZ d.o.o. društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, Erste d.o.o društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondom, PBZ Croatia Osiguranja d.d. i Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.d, priopćeno je sa Zagrebačke burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priručnik obrađuje regulatorni okvir u kojem djeluju hrvatske kompanije

Priručnik je prva publikacija u Hrvatskoj koja na praktičan i sažet način obrađuje zakonski i regulatorni okvir u kojemu djeluju hrvatske kompanije, naglašava najbolje međunarodne prakse i nudi smjernice društvima koja žele poboljšati korporativno upravljanje. Namijenjen je društvima uvrštenima na Zagrebačku burzu, društvima koja planiraju uvrštenje, ali i svim društvima koja žele slijediti najviše standarde upravljanja kako bi osigurali održivost te privukli ulaganja.

"Zagrebačka burza praktički od svojih početaka veliku pozornost posvećuje razvoju korporativnog upravljanja uvrštenih društava. Ovaj je Priručnik još jedan korak dalje u tom smislu, a u IFC-u smo našli vrijednog partnera s kojim kroz ovo izdanje domaćim društvima možemo dati dodatni alat za unaprjeđenje prakse korporativnog upravljanja, i time zajedno raditi na optimiziranju investicijske kline u Hrvatskoj", rekla je tim povodom Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara