Zagrebačka filharmonija nastupa u Beču

ZAGREBAČKA će filharmonija (ZF) 11. prosinca prvi put gostovati u Beču, u zlatnoj dvorani Musikvereina, pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja, izvijestio je danas novinare ravnatelj ZFa Berislav Šipuš.

Na gostovanju u Beču filharmoničari će izvesti simfonijsku pjesmu ´Sunčana polja´ Blagoja Berse, Prvu simfoniju Dmitrija Šostakoviča i Koncert za rog i orkestar u Es duru Richarda Straussa. Solističku dionicu toga koncerta izvodi naš proslavljeni umjetnik Radovan Vlatković.

Koncert je priredila Austrijsko-hrvatska udruga za promicanje hrvatske glazbe, a pokrovitelj je bečki gradonačelnik Michael Hupl u suradnji s bečkim Odjelom za kulturu.

Berislav Šipuš govorio je i o radu orkestra, izrazivši zadovoljstvo koncertnom sezonom.

Filharmonija priprema i božićni koncert 20. prosinca kojim će ravnati Patrick Fourniller iz Francuske. I ove godine ZF i American Exspress PBZ dodijelili su nagradu mladom umjetniku za solistička dostignuća u zemlji i inozemstvu, a dobitnik je tenor Tomislav Mužek. Nagrada će mu biti uručena na Filharmonijskome balu 30. prosinca.

Filharmonija priprema i veliko gostovanje u Sankt Petersburgu u svibnju 2003. u povodu proslave 300. obljetnice toga grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara