Zagrebačka gradonačelnica obišla podvožnjak u Čulinečkoj i radove u ulici R. Austrije

NOVOSAGRAĐENI podvožnjak u Čulinečkoj ulici, kojim se može prometovati od prošlog tjedna, danas je službeno obišla zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, kao i nedavno otvoreno gradilište na jednoj od glavnih gradskih prometnica: Ulici Republike Austrije i na Trgu V. Mačeka te u Klaićevoj ulici.

U Ulici R. Austrije će se urediti dotrajala tramvajska pruga izgrađena većim dijelom 1927., kolnik i pločnici te obnoviti komunalna infrastruktura. U rekonstrukciju, koja će trajati cijelo ljeto, do 15. rujna, bit će utrošeno 50 milijuna kuna. Za to vrijeme uvedena je posebna regulacija prometa.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić je građanima uputila ispriku što će mjesec dana biti bez plina, ali i dodala da je to jedini način da se obnove plinske instalacije i uljepša njihova ulica.

Novost u Ul. R. Austrije je da će tramvajski kolosijeci biti pomaknuti na zapadnu stranu kolnika, uz novouređeni drvored. Kolnik širok šest metara će imati dvije provozne trake, a nogostup će dobiti biciklističku stazu. Na Trgu V. Mačeka bit će ukinut postojeći središnji kolnik, a uz postojeće kolnike napravit će se parkirališta. Osim toga, uredit će se križanje Ul. R. Austrije s Ilicom te spojevi s Talovčevom, Jagićevom i Hanuševom ulicom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Klaićevoj će za 13 milijuna kuna biti obnovljen kolnik i vodovod, dok su ostale instalacije još u dobrom stanju, izvijestio je Božidar Merlin, zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju grada.

Projekt obnove je izradila tvrtka IPZ, a za rekonstrukciju cestovne i tramvajske prometnice s kabelskom i kontaktnom mrežom je zadužena tvrtka MTG.

Glavni koordinator radova na podvožnjaku u Čulinečkoj ulici Đorđe Pavlica pohvalio se da je prilikom rekonstrukcije, koja je trajala godinu dana i obuhvatila kompletnu komunalnu infrastruktru, ušteđeno pa iznosi manje od predviđenih 85 milijuna kuna. Radovi su, kaže, kasnili 15-ak dana radi neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Osim sigurnosti prometa osigurana je i bolja prometna protočnost, naglasio je i dodao da promet podvožnjakom na Čulinečkoj ide niveletom spuštenom ispod Branimirove ulice i željezničke pruge u dužini od 340 metara te najavio da će se do kraja godine rekonstruirati dio do Slavonske avenije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara