Zagrebačka Gradska skupština o Proračunu za iduću godinu

Članovi zagrebačke Gradske skupštine danas će na sjednici raspravljati u prvom čitanju o gradskom proračunu za iduću godinu koji je planiran u iznosu od 4,985 milijardi kuna. L

Konačnu odluku o njegovu prihvaćanju donijet će na sljedećoj skupštinskoj sjednici.

U aktualnom satu, kojim je počela današnja sjednica Gradske skupštine, gradski zastupnik Kažimir Varda (Hrvatski blok) upitao je je li moguće da će Grad Zagreb za kupnju kafića Atrij izdvojiti 1,3 milijuna eura kako bi se dobio protupožarni prolaz za obližnji ZKM.

Dogradonačelnik za društvene djelatnosti Milan Bandić odgovorio je da je prilikom donošenja tog zaključka o kupnji bila prekršena procedura, da to nije prioritet ZKM-a te da ima većih prioriteta i u gradu i u tom kazalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vjerujem da taj novac neće biti utrošen na gostionicu, već na nešto pametnije", dodao je.

Po hitnom postupku na dnevni red današnje skupštine uvrštena su četiri detaljna plana uređenja i to za dva stambena naselja: Špansko-Oranice i Sesvete-Jelkovec te za gradnju nebodera na lokaciji Savska-Vukovarska i Lućićeva-Humboltova.

Zagrebačka Gradska skupština razmotrit će i nekoliko izvješća - i to o spalionici opasnog otpada Puto i o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

(Hina) bdj sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara