Zagrebačka Gradska skupština prihvatila izvješće o realizaciji proračuna

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je na današnjoj sjednici većinom glasova izvješće o realizaciji proračuna u prvih šest mjeseci ove godine, po kojem su prihodi ostvareni 49,90 posto od planiranog, a rashodi 42,56 posto, na što je oporba ocijenila da Gradsko poglavarstvo nije u stanju ostvariti svoje programe.

Proračun grada Zagreba za ovu godinu je 4465 milijarda kuna, a u prvih šest mjeseci ostvareno je 2,228 milijarda kuna prihoda ili 49,90 posto plana, dok su rashodi 1,900 milijarda kuna ili 42,56 posto plana. Od 20 milijuna kuna tekuće pričuve u prvoj polovici godine utrošeno je 9,8 milijuna kuna, izvijestio je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Oporbeni gradski zastupnici (HDZ, HB, HIP, HSP, HKDU) istaknuli su u raspravi o izvješću da je svrha gradske uprave da pametno troši, a da se pokazalo kako Gradsko poglavarstvo nije u stanju provesti svoje programe.

"Dok škole prokišnjavaju, ne možemo reći da su dobro obavili svoj posao", ustvrdili su oporbenjaci.

Bilo je i prigovora da za male komunalne akcije (javnu rasvjetu, krpanje rupa i td.) nije utrošena ni kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica za mjesnu samoupravu Greta Augustinović-Pavičić objasnila je da je u izvješću doznaka novca iz ove godine, a da je od lani ostalo 23 milijuna kuna od čega je za male komunalne akcije utrošeno 15 milijuna.

Morana Paliković-Gruden ocijenila je kako izvješće pokazuje da se u Zagrebu bolje živi, a dinamikom prihoda zadovoljstvo je izrazio i Slavko Kojić.

U nastavku sjednice Gradska skupština, uz ostalo, raspravlja o poslovanju 23 trgovačka društva u gradskom vlasništvu te o provedbi natječaja za izbor direktora tih gradskih tvrtaka.

(Hina) bdj mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara