Zagrebačka pivovara ulaže 2,5 milijuna eura u sanaciju buke

U SKLOPU projekta "Pivovara moj susjed" Zagrebačka pivovara do sada je uložila 1,5 milijuna eura, a najavljena su nova ulaganja u iznosu od još milijun eura.

Na današnjoj konferenciji za novinare projekt su predstavili dr. Dragan Korolija Marinić, predsjednik gradske četvrti Črnomerec, Boris Šćulac, direktor tehničkog sektora Zagrebačke pivovare i Nenad Banjac, direktor logistike.

Velika ulaganja u smanjenje buke i emisije štetnih plinova projekt su kojim Zagrebačka pivovara u posljednje četiri godine želi poboljšati kvalitetu stanovanja u četvrti u kojoj djeluje.

Prema riječima Šćulca, do sada uloženim novcem zamijenjeni su stari rashladni tornjevi, ugrađeni prigušivači buke na ventilaciju hale punionice, izvršena neutralizacija para iz peračica boca, podstavljena nadstrešnica na utovarnom i istovarnom platou, ugrađena instalacija dodatnih prigušivača buke u punionici boca, ugrađena dvostruka automatcka rolo vrata, izvršeno prebacivanje ispuha ventilacija u bačvariji te izgrađen sustav za smanjenje emisije pare u okoliš iz pogona varionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do jeseni bi Pivovara trebala dobiti građevinsku dozvolu pa će se krenuti s zamjenom prozora i fasade na punionici, za što je već dobivena suglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Sanitarne inspekcije i MUP-a. Do kraja godine planiraju se postaviti dodatni prigušivači za buku na evaporativnim kondenzatorima na krovu punionice, u što će se uložiti dodatni milijun eura.

Banjac, direktor logistike, kazao je kako Zagrebačka pivovara raspolaže novim viličarima koji su nabavljeni kako bi se smanjila buka. Iz istog razloga, iz kruga tvornice je preseljen dio skladišta tako da na distributivni centar u Jankomiru otpada oko 5 000 metara kvadratnih skladišnog prostora, a u krugu Pivovare koristi se oko polovicu te kvadrature. U planu je daljnje proširenje skladišnog prostora van grada, kazao je Banjac. Kako bi se uspostavila što bolja prometna regulacija u Vukasovićevoj ulici, kamioni za utovar naručuju se u točno određeno vrijeme.

Predsjednik gradske četvrti Črnomerec dr. Korolija kazao je kako se Pivovara drži svih obećanja. Kao njenu vrijednu pomoć susjedima naveo je  donaciju za izgradnju igrališta, drenažu dvorišta i promjenu prozorskih okna na susjednom vrtiću "Petar Pan".

Velika ulaganja u sanaciju buke demantiraju nagađanja da će se Pivovara, koja već 114 godina djeluje u centru grada, preseliti izvan Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara