Zagrebačka policija otkrila silovatelja djevojčice i maloljetnice

ZAGREBAČKA policija uhitila je jučer maloljetnog hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je prošle godine silovao jedanaestogodišnju djevojčicu i maloljetnu djevojku na području Remetinca, priopćila je danas PU zagrebačka.

On do sada nije bio evidentiran kao počinitelj prekršaja i kaznenih djela.

Policija je do počinitelja došla nakon intenzivne kriminalističke obrade provedene u zadnjih nekoliko mjeseci kojom je bilo obuhvaćeno nekoliko tisuća građana. Nakon DNK vještačenja silovatelj je jučer, na staru godinu, uhićen i uz posebno izvješće priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Budući da je osumnjičeni maloljetna osoba, policija nije mogla iznositi druge pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je osumnjičen za silovanje maloljetnice 1. lipnja prošle godine u Novom Zagrebu, na području Remetinca, te za silovanje jedanaestogodišnje djevojčice, 10. listopada prošle godine, također na području Remetinca.

Oba kaznena djela su počinjena uz prijetnju i uporabu fizičke sile, pri čemu su obje žrtve ozlijeđene.

Policija je tijekom kriminalističke obrade zaključila da bi počinitelj obaju kaznenih djela mogao biti ista osoba. Obavijesnim razgovorima, poligrafskim testiranjima i drugim metodama policijske istrage bilo je obuhvaćeno nekoliko tisuća građana. Izdvojen je maloljetnik, hrvatski državljanin, za kojeg je nakon dodatnih DNK vještačenja i obrade utvrđeno da postoji osnovana sumnje da je počinio ta kaznena djela.

Zagrebačka Policijska uprava zahvalila je građanima na suradnji i strpljenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara