Zagrebačka policija traži očevice prometnih nesreća

U SUBOTU, 4. prosinca 2004. godine između 18 i 19 sati nepoznati je vozač upravljao osobnim automobilom, najvjerojatnije, marke VW Golf crvene boje nepoznatih registracijskih oznaka  kolnikom Dugoselske ulice u Sesvetama u smjeru Sesvetskog Kraljevca.

Neprilagođenim je brzinom kretanja kod kućnog broja 98 prednjim desnim dijelom vozila naletio na dječaka (1992.) koji je u tom trenutku neoprezno pretrčavao kolnik navedene ulice izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Pješak je odbačen na nogostup, a nepoznati se vozač udaljio u nepoznatom smjeru ne pruživši dječaku liječničku pomoć, ne pozvavši ni ne sačekavši policijske službenike.

U nesreći je teško ozlijeđen 12-godišnji dječak i liječnička mu je pomoć pružena u KBC Rebro.

Policijska uprava zagrebačka moli očevice ove prometne nesreće da se korisnim informacijama jave u najbližu policijsku postaju ili u Policijsku postaju Sesvete na broj telefona 4570-800 ili na telefon 92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregazio pješaka i pobjegao

U nedjelju, 5. prosinca u 19,15 sati dogodila se prometna nesreća na raskrižju Savske ceste s Gagarinovom ulicom. Nepoznati je vozač upravljao osobnim automobilom marke Yugo, tamnoplave ili slične boje, a kretao se kolnikom Savske, lijevom prometnom trakom u smjeru jugozapada.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se promet za pješake upravlja semaforom, a koji je u trenutku nesreće radio automatski i ispravno, nepoznati je vozač desnom bočnom stranom automobila naletio na pješaka. Ovaj je prelazio kolnik Savske ceste po obilježenom pješačkom prijelazu u vrijeme dok je na semaforu bilo crveno svjetlo za kretanje pješake, i to od zapada u smjeru istoka.

U nesreći je 54-godišnji pješak zadobio tjelesne ozljede, i liječnička mu je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu.

Nepoznati je vozač napustio mjesto nesreće, a da nije ostavio svoje podatke, obavijestio policiju o prometnoj nesreći niti je pričekao dolazak policijskog službenika koji obavlja očevid.

S obzirom da se nesreća dogodila na raskrižju s velikom frekvencijom sudionika u prometu, PU zagrebačka moli eventualne svjedoke-očevice da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 92.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara