Zagrebačka policija zaplijenila gotovo kilogram marihuane i 51,4 grama speeda

U RAZDOBLJU od 8. do 14. svibnja zagrebačka policija zaplijenila je 994,7 grama marihuane, 51,4 grama amfetamina poznatijeg pod nazivom "speed" i 60.000 kuna.

Kriminalističkom obradom nad pet osoba, policija je utvrdila da je zaplijenjeni novac pribavljen prodajom droge.

U ranim jutarnjim satima, na području centra grada, 8. svibnja policija je zaustavila 20-godišnju djevojku kod koje je pronađeno 18 paketića marihuane. Djevojka je policiji rekla kako je drogu kupila od 28-godišnjaka s Ferenščice. Tragom tih saznanja, koja su ukazivala kako 28-godišnjak preprodaje drogu, policija je pokrenula istragu.

Na prostoru tržnice u naselju Volovčica 13. svibnja u popodnevnim satima uhićen je 35-godišnjak kod kojeg je policija pronašla manju količinu marihuane i amfetamina. Istovremeno je uhićen i 30-godišnjak kod kojeg je pronađeno oko 8 grama amfetamina, dok je istog dana u ranim večernjim satima uhićen 25-godišnjak s 5 grama marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svu trojicu se nakon kriminalističke obrade u policiji utvrdilo da su drogu kupili od ranije spomenutog 28-godišnjaka, koji je neprijavljen živio u iznajmljenom stanu na Ferenščici.

Policija je jučer naposljetku pronašla i pretražila stan 28-godišnjeg preprodavača droge. U stanu je pronađeno 953,3 grama marihuane i 43,5 grama amfetamina "speed", zapakiranih u vrećice i namijenjenih daljnjoj prodaji. Pronađen je i pištolj nepoznate marke, kao i 60.000 kuna, za koje u policiji sumnjaju da je pribavljen prodajom droge.

Policija je jučer 28-godišnjeg dilera i sprovela istražnom sudu Županijskog suda u Zagrebu, uz kaznenu prijavu za prodaju droge i prekršajnu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje oružja. Zbog posredovanja u prodaji i posjedovanja droge, kaznenu prijavu zaradio je i 35-godišnjak, dok su preostala dvojica dobila kaznene prijave samo za posjedovanje droge.

B.V.
Foto: pu-zg.mup.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara