Zagrebačka prosječna plaća iznosi 6.151 kunu

Zagrebačka prosječna plaća iznosi 6.151 kunu

SVIBANJSKA prosječna neto zagrebačka plaća isplaćena u lipnju iznosi 6.151 kunu što je porast u odnosu na travanjsku plaću za 2,2, posto.

Na porast plaća najviše su utjecale isplate regresa za godišnje odmore, objavio je to Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. 253 kune ili 4,3 posto iznosi povećanje zagrebačke neto plaće u odnosu na isti mjesec prethodne godine, no u odnosu na prosječnu neto plaću za svibanj u Hrvatskoj, zagrebačka je veća za 18,9 posto, ili 977 kuna.

Zagrebačka plaća u gradskim predstavničkim i izvršnim tijelima veća je nego u travnju za zanimljivih 64,5 posto te je njen prosjek 9.720 kuna. Najveća prosječna neto plaća u Zagrebu odnosi se na zaposlene u zračnom prijevozu sa svibanjskim prosjekom od 9.573, a slijede računalne i srodne djelatnosti s prosjekom od 9.283 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniže plaće odnose se na zaposlene u industrijskim granama, posebice zaposleni u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna gdje je posljednja isplaćena plaća iznosila 2.957 kuna što je jedina industrija s plaćom manjom od 3.000 kuna, a slijedi kožarska industrija s zagrebačkim prosjekom plaće od 3.421 kuna.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara