Zagrebačka skupština usvojila proračun, Bandić poručuje: Nisam ja diktator da me treba svrgnuti!

Foto: Davor Pongračić / Cropix

ZAGREBAČKA skupština prihvatila je proračun za 2012. godinu. Proračun "težak" 6,720 milijardi kuna prihvaćen je većinom glasova, čime je otklonjena mogućnost skorog održavanja prijevremenih izbora u Zagrebu. Protiv proračuna glasali su zastupnici HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovaj proračun je rezultat kompromisa na dobrobit građana. Kompromis je tu da ne radimo cirkus. Naravno da gradonačelnik Skupština i Holding razgovaraju i surađuju", kazao je Bandić kojem je zasmetalo što su mu neki predbacivali dogovor sa SDP-om.

"Pa neću razgovarati sa Saborom ili Gradskim vijećem u Splitu!", poručio je Bandić, dodavši da je proračun "normalan i realan". Referirao se i na napise o njegovom skorom svrgavanju. "Pa nisam ja diktator da me trebaju svrgnuti. Samo još fali da mi trubači počnu dolaziti pred stan i tražiti smjenu, pa da se uplašim i skočim s četvrtog kata", kazao je Bandić.

Cijene zagrebačkih vrtića će, kako je najavljeno prošli tjedan, biti jedinstvene i iznosit će 300 kuna mjesečno. No, zato će poskupjeti naknada za vodu i javni gradski prijevoz. Najveći dio proračuna izdvojen je za potrebe Zagrebačkog holdinga, koji će dobiti nešto manje od dvije milijarde kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara