Zagrebačka zimska služba spremna

SVIH 120 ekipa zagrebačke Zimske službe s 23 specijalna vozila za brdske i uže ceste u trećem su stupnju pripravnosti, izjavio je jutros voditelj Zimske službe Srećko Vučković.

Od sinoć u 20 sati uveden je treći stupanj pripravnosti, a od jutros u 3,15 sati sve ekipe Zimske službe posiplju i rale sve ceste prve, druge i treće razine prednosti, rekao je Vučković.

Noćas je posuta i proraljena i Sljemenska cesta i osposobljena je za redovit promet. Ako snijeg i dalje bude padao, zimske službe su spremne i opet će raliti ceste, naglasio je Vučković.

Željeznički promet jutros je redovit, uz zakašnjenja od desetak minuta, doznaje se u Hrvatskim željeznicama (HŽ).

Autobusni je promet otežan. Jutros su autobusi koji su iz Dalmacije vozili preko Like do Zagreba kasnili oko pola sata, izjavio je voditelj Putničkog prometa zagrebačkog Autobusnog kolodvora Franjo Žulj. Naveo je da uzrok kašnjenju nije snijeg jer su ceste prohodne. Od pola sata do sat kasnili su u Zagreb i autobusi koji su iz Njemačke dolazili preko Slovenije, rekao je Žulj.

Zagrebački tramvajski i autobusni promet je redovit. Autobusni promet od Velike Gorice prema Pokupskom, Hotnji i Kozjači te od Gajana do Kupinca jutros je bio otežan. Dežurni prometnik Autobusnog prometa ZET-a Franjo Rukavina rekao je da ti autobusi kasne desetak minuta, ali je vožnja vrlo otežana zbog snijega jer ceste na tom području nisu očišćene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zračni promet za sada je redovit, doznaje se jutros od koordinatora prometa zagrebačke Zračne luke Dubravka Moštaka.

Senjsko zaleđe bez struje zbog kvara na dalekovodu

Noćašnje nježno nevrijeme u senjskom zaleđu prouzročilo je kvar na dalekovodu pa su bez struje naselja Vratnik, Crni Kal, Rončević Dolac i Stolac, izvijestio je jutros Centar za obavješćivanje u Senju.

U Gospiću je noćas palo 23, a na Plitvicama 22 centimetra novog snijega, ali su sve glavne prometnice prohodne i prometuje se usporenije, ali nema zastoja.

Zbog ugažena snijega na kolnicima u skladu sa zimskim uvjetima za kamione s prikolicama i tegljače obvezna je zimska oprema, odnosno uporaba lanaca na cestama: Korenica - Gospić, Prijeboj - Ličko Petrovo Selo - Grabovac, Donji Lapac - državna granica s BiH te Bruvno - Mazin - Dobroselo.

Snijeg otežava promet na lokalnim i županijskim cestama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara