Zagrebačka županija: Prihvaćeno izvješće o proračunu, HDZ ne sudjeluje u radu

ŽUPANIJSKA skupština Zagrebačke županija danas je bez nazočnosti vijećnika HDZ-a koji od su od ljeta "u privremenom bojkotu" skupštinskih sjednica prihvatila izvješće župana Stjepana Kožića o proračunu čiji prihodi u prvih šest mjeseci iznose 72,9 milijuna kuna ili 45 posto od ukupnog godišnjeg proračunskog plana od 160 milijuna kuna.

Župan Kožić je ocijenio da su gospodarske aktivnosti u Zagrebačkoj županiji sve bolje što je važno budući da se u najvećem dijelu proračun puni upravo iz poreza i prireza na dohodak. Izvijestio je i da izdaci iznose 62,4 milijuna kuna ili 39 posto u odnosu na godišnji plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je na sjednici zaključeno da se prihvati društveni ugovor o osnivanju Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije d.o.o. u kojem se definiraju prava i obveze Zagrebačke županije i osam gradova "zagrebačkog prstena" s tim da će Županija imati 60-postotni poslovni udjel ili 1,2 milijuna kuna, a osam gradova udjel od po pet posto ili 100.000 kuna. Regionalna razvojna agencija je osnovana kako bi se mogla operacionalizirati u veljači donesena Strategija održivog gospodarstvenog razvoja Zagrebačke županije.

Po hitnom postupku prihvaćena je odluka o čistoj sječi šume tj. 65 stabala na Crvenom spustu na Medvednici na području koji zadire u Zagrebačku županiju odnosno općinu Bistra. "Zagrebačkoj županiji ne bi služilo na čast da ide kontra tih projekata, ali činjenica je da Grad Zagreb još uvijek nije prepoznao značaj i probleme naše Županije", rekao je vijećnik HSS-a Pavao Grom, a i ostali su se složili da suradnja nije odgovarajuća posebice u turizmu gdje bi mogli profitirati i Zagreb i Županija.

Predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Branimir Pasecky je na konferenciji za novinare prije sjednice podsjetio da HDZ-ovi vijećnici privremeno bojkotiraju skupštinske sjednice je se, kako je rekao, ondje minimizira sve što predlaže HDZ. "Odluke se donose snagom ruku, a raspravljamo samo mi", rekao je Pasecky. Pasecky je predložio i da državni vrh nakon izbora raspiše i izbore za lokalnu vlast jer će se, smatra Pasecky, samo tako moći ostvariti HDZ-ov predizborni slogan - Pokrenimo Hrvatsku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara