Zagrebački HDZ i dalje protiv izgradnje stanova na bivšoj sesvetskoj farmi

ZAGREBAČKI HDZ će organizirati potpisivanje peticije u Sesvetama svakog četvrtka na sajmeni dan kako bi upozorio da je izgradnja stanova na bivšoj svinjogojskoj farmi nerazumna odluka.

To je danas rekla predsjednica Povjerenstva HDZ-a za Grad Zagreb Jadranka Kosor na konferenciji za novinare ispred ulaza u bivšu sesvetsku farmu.

Premda je Generalnim urbanističkim planom Zagreba, prihvaćenim prošlog mjeseca, predviđeno da se to područje iz gospodarske prenamijeni u zonu mješovite namjene odnosno stambeno-poslovnu zonu, Kosor smatra da se svakoga dana nižu novi argumenti protiv takve odluke.

Najveći su problemi sa strujom i plinom, a o prometu da se i ne govori, upozorila je dodajući da za takvu, novu infrastrukturu, koja bi koštala 10 puta više od vrijednosti stanova, još nema nikakvih projekata.

HDZ smatra da bi to područje trebalo biti isključivo gospodarska zona za malu privredu, rekla ja Kosor podsjećajući da u Sesvetama ima 7.000 nezaposlenih. "Ako se ondje izgradi novo naselje, broj nezaposelnih može se samo povećati", dodala je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je upitala bi li ondje, na području bivše farme gdje je zemljište zagađeno u dubini od 70 centimetara, stanovali gradski čelnici i ostali koji se zalažu za taj projekt.

"Gradnja novog naselja učinit će život Sesvečana potpuno nemogućim", ocijenila je. Navela je i da se dosad već 5.000 Sesvečana u peticiji izjasnilo protiv izgradnje stanova te da će HDZ nastaviti s peticijom dok se ne prikupi bar tri puta više potpisa.

"Gradnja stanova u Sesvetama ima i predizbornu svrhu jer će prve lopate ići pred početak izborne kampanje", zaključila je Jadranka Kosor.

(Hina) bdj sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara