Zagrebački HDZ pozdravlja odustajanje od poskupljenja vode

PREDSJEDNICA Povjerenstva zagrebačkog HDZ-a Jadranka Kosor pozdravila je danas odustajanje Gradskog poglavarstva od planiranog poskupljenja vode i zakupnina na tržnicama, izražavajući pritom sumnju u obrazloženje Poglavarstva da se od poskupljenja odustalo zbog "potrebe analize indeksa na temelju kojih je donesena odluka o poskupljenju".

Poglavarstvo je, naime, jučer odustalo od odluke o povećanju cijene kubičnog metra vode za 1,20 kuna, dva dana nakon što su je članovi Poglavarstva jednoglasno prihvatili.

Ta je odluka upravo na tragu onoga za što se HDZ zalagao, no pojašnjenje Poglavarstva da će naknadno analizirati učinke poskupljenja danas zvuči tragikomično, kazala je Kosor na konferenciji za novinare.

Kosor smatra da je "Poglavarstvo uvidjelo da se ljudima prelila čaša", te da je na povlačenje odluke o poskupljenju "očito utjecalo i to što su dobili po prstima od svojih stranačkih šefova, naročito od Ivice Račana, koji dobro zna da se takve odluke ne donose preko noći, pogotovo u izbornoj godini".

Upozoravajući na gorući problem odlaganja infektivnog otpada u Zagrebu, Kosor je zatražila žurno sazivanje eko-stožera, a ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja da "se oglasi i barem da poticaj da se krene u rješavanje tog problema".

Osvrnula se i na odustajanje dosadašnjeg prvog čovjeka KB Sestara milosrdnica Zvonka Kusića od kandidature za još jedan mandat ravnatelja te bolnice i na medijske izvještaje koji govore da se na odustajanje od kandidature Kusić odlučio zbog pritisaka iz Ministarstva zdravstva na članove Upravnog vijeća bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjući da je Kusić na mjestu ravnatelja te klinike u proteklih deset godina ostvario zapažene rezultate, Kosor je istaknula da je riječ o neprimjerenim pritiscima zbog činjenice da je Kusić član HDZ-a.

"Takav politički pritisak je nedopustiv", kazala je Kosor, naglašavajući da HDZ svom članu daje punu potporu.

(Hina) ibob azZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara