Zagrebački HNS: Doček olimpijaca protekao uz sjenu nekoliko ružnih propusta

ZAGREBAČKA organizacija Hrvatske narodne stranke (HNS) smatra da je doček hrvatskih olimpijaca na glavnome zagrebačkom trgu u organizaciji Grada Zagreba, "iako veličanstven po broju prisutnih građana i postignućima onih koje se dočekivalo, protekao uz sjenu nekoliko neobjašnjivih i nadasve ružnih propusta".

U večerašnjem priopćenju što ga je potpisao predsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Stipe Tojčić ističe da zagrebački HNS-ovci kao i članovi Gradskoga poglavarstva iz redova te stranke nisu sudjelovali u organizaciji toga događaja niti ih je, s tim u vezi, itko pozvao ili savjetovao se s njima.

Dodaje se da zagrebački HNS u svakome slučaju podržava takve inicijative te da su njegovi predstavnici i nazočili jučerašnjem dočeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da je to bio doček hrvatskih olimpijaca postavljaju i pitanje gdje su, osim zlatnih rukometaša, bili ostali osvajači olimpijskih medalja, a posebice srebrni veslači braća Skelin koji su i bili među građanima ispred glavne bine a da ih nitko nije pozvao da stanu uz rukometaše i dobiju zaslužene čestitke.

Zagrebački HNS pita se i gde su bili čelnici Hrvatskoga olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša koji nije ni dobio poziv te glavni tajnik Ivica Miočić Stošić koji je, kako se navodi, bio čak i fizički spriječen u pokušaju prolaska do bine.

Uz napomenu da su takva razračunavanja neprimjerena bilo kojoj situaciji, a naročito dočeku olimpijaca, ističe se da Gradska organizacija HNS-a takav odnos organizatora prema športašima smatra u najmanju ruku neodgovornim.

Osim toga, zagrebački HNS-ovci nadaju se da će se ubuduće pri organizaciji sličnih događaja posvetiti puno više pozornosti svim segmentima te da se ne će događati nedopustivi propusti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara