Zagrebački istražni sudac u ponedjeljak će saslušati Jocu Amsterdama

Tekst: J.C.
Foto: Blic

SRETEN JOCIĆ, ozloglašeniji kao Joca Amsterdam, koji se već neko vrijeme nalazi u srpskom pritvoru jer ga se sumnjiči da je organizirao ubojstvo Ive Pukanića u ponedjeljak će se naći u ulozi svjedoka za potrebe hrvatskog pravosuđa, doznaju Večernje novosti.

Jocić bi trebao biti saslušan kao svjedok u postupku protiv Luke i Roberta Matanića, Amira Mafalanija i Slobodana Đurovića, a zamolba za njegovo saslušanje sa Županijskog je suda u Zagrebu navodno već stigla u Srbiju. Jocić bi trebao biti saslušan u prostorijama Okružnog suda u Beogradu, u prisustvu istražnog suca iz Beograda, ali i zagrebačkog suca i tužitelja, kao i branitelja optuženih. U ponedjeljak bi također mogao biti saslušan i Željko Milovanović.

Jocićev odvjetnik Veljko Delibašić potvrdio je da nadležni iz Hrvatske dolaze u Beograd, ali nije želio komentirati na koja će okolnosti njegov klijent davati iskaz kao svjedok. Istaknuo je da je u Hrvatskoj, kao i u Srbiji cijeli slučaj ubojstva Pukanića označen kao "službena tajna". Jedini Delibašićev komentar bio je da je "zadovoljan što će se predstavnici hrvatskih pravosudnih organa u neposrednom kontaktu s Jocićem uvjeriti da on nema nikakve veze sa zločinom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara