Zagrebački maturanti će zbogom školi izreći na Bundeku

U SRIJEDU će maturanti diljem Hrvatske po posljednji put čuti školsko zvono. U zagrebačkom Gradskom uredu za kulturu, obrazovanje i šport stoga smo provjerili što zagrebačke maturante očekuje na taj nezaboravni dan.

Kako doznajemo od Božice Šimleše, pomoćnice pročelnika Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, Grad se ove godine odlučio na "malu promjenu ambijenta" pa će zagrebački maturanti na norijadu, ili kako to popularno u Uredu zovu - Dan zagrebačkih maturanata, na Bundek umjesto na već tradicionalni Jarun.

Šimleša je pojasnila kako je Bundek bliži i kako ondje "već imaju pozornicu na vodi". Naime, Grad je već sve dogovorio i s izvođačima, na čijim će koncertima maturanti uživati, međutim njihova imena se još drže u tajnosti.

Od maturanata zauzvrat, u Uredu očekuju "kulturno i odgovorno ponašanje". "Norijada dolazi od noriti i zato mi to zovemo Danom zagrebačkih maturanata, jer od njih očekujemo odgovornost i pristojnost. Čak smo im preporučili da, umjesto kupovanja brašna i alkohola, taj novac doniraju Centru za obuku pasa vodiča slijepih i slabovidnih osoba", rekla je Šimleša.

Povorka maturanata će s Trga bana Jelačića prema Bundeku krenuti točno u podne, a maturantima će se pridružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Šimleša je dodala i kako očekuje kako će i ove godine opraštanje maturanata od srednjoškolskih klupa proći mirno i bez incidenata. "Mala materijalna šteta koju svake godine prouzroče stalno se smanjuje, što je dokaz da naši maturanti odrastaju", rekla je.

I.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara