Zagrebački policajac pod istragom zbog preuzimanja prijateljeve prijave

Zagrebački policajac pod istragom zbog preuzimanja prijateljeve prijave

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu je podnio istražni zahtjev protiv 41-godišnjeg policajca koji se na svome radnom mjestu "zauzeo" za prijatelja.

Policajac je naime od prijatelja saznao za njegovu prijavu protiv odgovorne osobe - dužnika prijateljeve tvrtke. Zatim je od nadređenih zatražio da mu se prijava dodijeli na obradu pri čemu se dodatno angažirao u korist svoga prijatelja.

Policajac je dužnika pozvao na obavijesni razgovor koji je obavljen 13. veljače kada je osumnjičenik uhićen, pa nakon nekoliko sati pušten na slobodu.

Policajac je dužniku rekao kako zbog prijave može završiti u zatvoru te mu je obećao kako nadležnom sudu neće proslijediti kaznenu prijavu ukoliko ovaj tvrtki njegova prijatelja vrati 85.000 kuna duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga policajac je dužniku nekoliko puta slao SMS poruke u kojima je prijetio da će proslijediti kaznenu prijavu te da će završiti u zatvoru ukoliko ne isplati dugovani iznos, time da novac mora predati njemu i da se ne smije javljati u tvrtku kojoj je dugovao novce.

Osumnjičeni policajac je "pao" u petak kada se sastao s prijateljevim dužnikom od kojeg je preuzeo 8.000 eura spremivši novac u džep jakne

Protiv policajca je predloženo određivanje pritvora.

I.K.
Foto: I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara