Zagrebački studenti u finalu europskog debatnog natjecanja

STUDENTI Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pobijedili su na regionalnom natjecanju u europskom pravnom debatiranju (European Law Moot Court Competition), održanom u Ljubljani, i time se plasirali u finale koje će se održati u Luxembourgu u Europskom sudu (European Court of Justice) krajem ožujka, priopćio je trener zagrebačkog studentskog debatnog tima.

U finalu će se zagrebački studenti natjecati s pobjedničkim ekipama s ostalih regionalnih natjecanja u Dublinu, Bratislavi i Bostonu.

Na ljubljanskom regionalnom natjecanju, održanom od 2. do 5. veljače, suočilo se 11 timova iz svih dijelova Europe, a zagrebački je bio jedini koji nije došao iz Europske Unije.

Suparnici članovima tima Lei Zuber, Tini Čučić, Mislavu Mataiji, Iris Valković, Gordani Topić i Tomislavu Sokolu, bili su studenti s najuglednijih svjetskih sveučilišta, poput Freie Universitaet Berlin, London School of Economics, College of Europe, kaže se u priopćenju koje je potpisao Goran Selanec.

To natjecanje, čiji je cilj promoviranje i prakticiranje europskomg prava, održava se svake godine, bilingvalno je, na francuskom i engleskom jeziku.

Od svih prijavljenih timova, kojih je ove godine bilo 86, na regionalna natjecanja ide po 12 timova nakon kvalifikacijskog postupka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara