Zagrebački vjeroučitelji na provjeri zbog dvostrukog života

NAPOKON je i crkveni vrh shvatio da neki vjeroučitelji ne žive u skladu s onim što poučavaju, te da si svašta dopuštaju. Nakon sjednice Prezbiterskog vijeća Katehetski ured Zagrebačke nadbiskupije započeo je s pripremama za provjeru mandata vjeroučitelja u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Iz vjeroučiteljskih krugova Jutarnji list saznaje da je crkveni vrh nezadovoljan dvostrukim životom nekih vjeroučitelja, jer ne žive u skladu s onim što poučavaju, no ima i onih kojima prijeti smjena jer se nisu snašli u tom poslu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školama i katehetskim uredima najčešće dolaze pritužbe učenika i roditelja zbog nezadovoljstva načinom rada, a najčešće se radi o temama vezanim uz seksualni odgoj. Primjerice, jedan je vjeroučitelj bračnu nevjeru objasnio pričom o svadbenoj večeri s koje je mladenka predugo izbivala, pa ju je njen novopečeni suprug išao potražiti i zatekao je u kupaonici gdje se seksa s kumom. Vjeroučitelj je to ispričao osnovnoškolcima, nije poznato kojeg uzrasta.

Sjetimo i filma “Nijemi krik” koji se prikazivao u nastavi vjeronauka, nakon kojeg su učenici uplakani odlazili sa sata. Što je još gore, neki učenici nisu željeli gledati takav film, no vjeroučitelji ih nisu puštali da izađu iz razreda te su pod prisilom gledali film u kojemu je eksplicitno prikazan čin umjetno izazvanoga pobačaja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara