Zagrebačko Gradsko poglavarstvo prihvatilo prijedlog Proračuna za 2004.

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo prihvatilo je danas prijedlog Proračuna za 2004., projekciju Proračuna Grada za razdoblje od 2004. do 2006, te programe po djelatnostima, koji će biti upućeni Gradskoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Proračunski su prihodi planirani u ukupnom iznosu od 4,985 milijardi kuna, a u istom su iznosu predviđeni i rashodi. Redovitim izvorima financiranja planira se prikupiti 4,735 milijardi kuna, a 250 milijuna kuna iz zaduživanja za kapitalne izdatke. Proračun za iduću godinu planiran je u iznosu većem od 4,5 posto na ovogodišnji, izvijestio je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić. Napomenuo je kako su, primjerice, povećana sredstva namijenjena zdravstvu za 6,3 posto, kulturi za 18 posto, a gradskim četvrtima namijenjeno je gotovo 34 posto više.

U raspravi o raspodjeli proračunskih sredstava po djelatnostima rečeno je kako je oko 160 milijuna kuna predviđeno za pripremu i izgradnju denivelacije jednog od najopterećenijeg gradskog raskrižja Slavonske avenije, Radničke i Heinzelove ulice, spojne ceste budućeg Domovinskog mosta i zaobilaznice i proširenje Škorpikove ulice. Također i za popravak tramvajskih pruga, rješavanje imovinsko pravnih odnosa vezanih uz izgradnju ulice Prisavlje i Šarengradske, izradu studija tehničke dokumentacije i troškova pripremnih radova te subvenciju troškova HŽ-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poglavarstvo je usvojilo i zaključak o uskrati financiranja "hladnog pogona" Trgovačkom društvu PUTO (koje ne radi nakon incidenta 1. kolovoza 2002.) i predložilo da se do daljnjeg financira raspoloživim sredstvima na žiro račinu.

Poglavarstvo je usvojilo i dopune Odluke o mjestima za trgovinu na malo izvan prodavaonica i tržnica, te zaključak o prigodnom uređenju gradskog središta za božićno novogodišnje blagdane.

Prihvatilo je i izvješće Povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora o uslugama konzultanta za izgradnju postrojenja za termičku obradu gradskog otpada (PTOO). Radi se o postrojenju kapaciteta 300 tisuća tona godišnje, uz troškove spaljivanja od oko 500 eura po toni.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara